Hamlap of karbonade uit de oven

Karbonade uit de oven

Hamlap of karbonade uit de oven. Niet alleen lekker maar ook makkelijk. En ja, je ziet het goed, wij eten één hamlap met z’n twee. Nu was het best een aardig formaat van zo’n 250 gram dus dan is het ook meer dan genoeg. Je kunt hamlap kiezen maar ook alle soorten karbonade gebruiken of varkensfiletlap. Allemaal prima.

Het vlees insmeren met peper en zout en eventueel kruiden naar smaak zoals een beetje pikante paprikapoeder of kies je favoriete Jonnie Boer spice. Beetje olie of boter in de koekenpan en het vlees snel aan beide kanten bruin braden. Beetje olie in een ovenschaal en het vlees kan erin samen met wat knoflooktenen en laurierblad.

Maar dan komt het vervolg (niet op de foto). Snij een paar uien in dunne halve ringen en smoor die in dezelfde koekenpan tot ze bruin zijn. Heb je nog een paprika liggen? Ook in stukjes erbij. Op het laatst blus je de uien eventueel af met wat witte wijn en dan kunnen ze over het vlees.
De schotel gaat in het midden in een oven die op 180 graden staat. Na een half uur is het vlees gaar. Als de rest van de maaltijd nog even op zich laat wachten dan zet je de oven lager naar zo’n 125 graden. Dan kan het rustig nog een kwartier (of zelfs langer) blijven staan.

Dit is ook een heel handige methode als je voor meer personen kookt. Geen gedoe met alles in de koekenpan (als het al past) en warmhouden. Gewoon aanbraden en dan in de oven en rustig aan.
Lekker met Wortelen met venkel en knoflook en gebakken aardappels.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *