Luxe aardappelsalade met gegrilde makreelfilet

aardappelsalade de luxe

Ik hoor nogal wat mensen klagen over de slechte zomer van dit jaar. Dat is toch best bijzonder want we leven in Nederland en dus kun je in de zomer ook regen verwachten. Maar het merendeel van de dagen is het gewoon lekker weer met een zonnetje. We zitten dit jaar meer op het balkon dan andere jaren omdat er meer mooie dagen zijn. Of lijkt dat maar zo en doen we het (on)bewust iets rustiger aan? Ik weet het niet.
In ieder geval vind ik aardappelsalade een heerlijk zomers gerecht. We hadden al eens de aardappelsalade zonder mayonaise en deze keer doen we een uitgebreide luxe aardappelsalade.

Voor 600 gram aardappel (gewicht ongeschild).
Meng in een lage schaal 3 lente-uitjes, 3 zontomaatjes op olie, 5 plakken zoetzure augurk (of 1 grote augurk), 20 groene olijven zonder pit. Uiteraard allemaal fijngesneden. Vervolgens snij je een stuk chorizoworst van 10/15 cm in kleine blokjes en die bak je uit in wat olie tot het gaat kleuren. Schep de blokjes chorizo inclusief het vet uit de pan bij de rest in de schaal. Maak een dressing van een theelepel mosterd, 1 eetlepel kruidenazijn, 3/4 eetlepels olijfolie en een teen knoflook uit de knijper.
Schil de aardappels en snij in plakjes of niet al te kleine blokjes. Kook beetgaar en giet af. Schep de nog warme aardappels bij alles wat al in de lage schaal zit en schep er als laatste de dressing door. Het komt de smaak ten goede als je de salade een uurtje laat staan voor het op tafel komt. Maar altijd op kamertemperatuur eten!

Wij aten het met makreelfilet uit de grillpan. De makreelfilet kreeg een marinade van knoflook, mosterd, citroensap en olijfolie voor het in de grillpan ging.
Met een simpele groene salade erbij heb je de zomer op je bord.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *