Mediterrane Aubergineschotel

aubergineragu

Dus we hebben Ragu  gemaakt en daar een deel (voor twee personen) van ingevroren. En vanmorgen hebben we dat portie te ontdooien gezet.
Fijn. Gaan we overheerlijk en makkelijk eten vanavond. De Ragu krijgt door de kruiden die we erin gaan doen een totaal andere smaak.

Snij twee grote aubergines in plakken, insmeren met olie en dan grillen of gewoon bakken in de koekenpan. Dat is ook goed.
Laat de Ragu nog even pruttelen zodat het nog wat in kan dikken. Meng de Ragu met 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemalen komijn (djinten) en 1 theelepel gemalen koriander en een handje gesneden verse koriander. Daar moet je van houden. Zo niet, dan gewoon weglaten.
In een ovenschaal een laagje Ragu, laagje aubergines, laagje Ragu, laagje aubergines. Je begrijpt het wel. Eindigen met de aubergines.
Afdekken met een laag dun gesneden tomaten, wat pijnboompitten en een heel dun laagje parmezaan. Deze laatste twee kun je met een gerust hart ook weglaten.

Oven op 180 graden en de schotel gaat er 20/25 minuten in. Net voor het serveren mag er nog wat verse koriander over.
Wij aten dit met z’n twee op zonder iets erbij maar het was best een hele hap. Als je een soepje vooraf hebt en groene salade of couscous of rijst erbij dan is het echt voldoende voor vier personen.
Ja! Couscous! Goed idee. Snel nog een keer maken deze overheerlijke Mediterrane Aubergines.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *