Mini-frittata’s met spinazie, champignons en geitenkaas

minifrittata

Toen ik deze bakvorm tegenkwam in mijn eigen verzameling bakvormen dacht ik: ?????. Dat heb je weleens hè? Dat je denkt: ?????. Dat dacht ik dus ook. Rare vorm. Een soort muffinvorm maar dan holletjes van 1 cm hoog. Ik had werkelijk geen idee waarom ik zo’n vorm had en wat ik ermee moest. Dus bakten wij er minifrittata’s in. Onderdeel van een driedelig voorgerecht samen met geroosterde venkelcrème en gesmoorde paprika’s met balsamico. Een trio van voorgerechten die je alle drie een dag van te voren kunt maken (gratis tip voor een stressloos etentje).

Je kunt deze minifrittata’s uiteraard ook prima maken in een muffinvorm of andere kleine vormpjes. Hoe dieper de vormpjes, hoe langer de oventijd maar meer dan 25 minuten wordt het niet. Voor 12 minifrittata’s neem je een handje fijngesneden spinazie en zo’n 100 gram champignons in hele kleine stukjes en uiteraard een teentje knoflook. Een paar zongedroogde tomaatjes op olie in ragfijne reepjes en 75/100 gram zachte geitenkaas verkruimeld.

Kluts 4/5 eieren. Smoor de champignons en de knoflook even in wat boter en doe daar de spinazie bij. Als dit geslonken is even afkoelen en dan bij het ei samen met de tomaatjes en de geitenkaas. Klein scheutje melk erdoor en wat peper en zout. Klutsen en ondertussen staat de oven op 165 graden. Vormpjes heel goed invetten met boter, vullen en op de bakplaat in het midden van de oven zetten.

Heb je zo’n lage Whoopiebakvorm (raadt nooit iemand in een woordspelletje) dan is 15 minuten voldoende. Hogere vorm dan mag het wat langer. Even in prikken met een scherp mes en je ziet snel genoeg of ze gaar zijn. Wij maakten ze een dag van te voren. Op een paar blaadjes spinazie is het een leuk onderdeel van een voorgerecht of een buffet maar ook als hapje op een rondje brood een fijne snack. Je kunt er natuurlijk van alles en nog wat doorheen doen.

Volgende keer ga ik die vorm eens gebruiken om Whoopies te bakken. Ik wist van het bestaan niet af maar ze bestaan echt!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *