Pittige aubergine met paprika en stukjes omelet

Pittige aubergine met paprika en stukjes omelet

Je kent dat vast wel. De vraag “wat eten we vandaag” en dan komt daarna de vraag “wat is er nog in huis en wat moet er op?”. En vaak komen daar de lekkerste gerechten van. Zoals deze pittige aubergine met paprika en ei. Simpel en snel klaar en echt heel lekker.

Eerst klutsen we twee eieren los met een theelepel sambal erdoor. Bak hier in een klein pannetje een dikke omelet van. Laat even afkoelen en snij dan de omelet in kleine stukjes.
Snij een aubergine in blokjes en een rode paprika in reepjes. Natuurlijk mag dat ook een groene of een gele zijn. We zijn tenslotte aan het opmaken wat er nog in de koelkast ligt. Doe een scheutje olie in een hapjespan en verwarm een eetlepel Thaise rode currypasta. Vervolgens gaat de paprika erbij samen met een teen (of twee) fijngehakte knoflook en dat roerbak je even in het rond. Na vijf minuten doe je de aubergine in de pan ook dat mag even smoren. Dan moet er wat vocht bij en dat doen we in de vorm van een flinke scheut (half kopje) bouillon en een scheutje zoete ketjap. De hoeveelheid is afhankelijk van hoeveel aubergine/paprika je hebt. Het moet natuurlijk geen soep worden. Het geheel mag 10 minuten zachtjes stoven. Af en toe even roeren om te controleren of er nog vocht bij moet. Als de aubergine gaar is dan gaan de stukjes omelet erdoor en als dat ook warm is kunnen we aan tafel. Lekker met gele rijst waarin een djoeroek poeroet blaadje en een pandanblad is meegekookt.

Wie het wat pittiger wil doet er gewoon wat meer Thaise rode currypasta door. Frisse komkommersla erbij is lekker en wij aten er ook nog saté van halskarbonade bij.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *