Pittige pompoensoep uit Danny’s Azië

pompoensoep

Op de foto zie je een andere pompoensoep. Namelijk de Pittige pompoensoep van geroosterde pompoen en kikkererwten. Het recept kun je vinden in de recensie over het boek Uit Marokko op Hebban Culinair. Je kunt bij iedere pompoensoep zo ongeveer wel dezelfde foto plaatsen want ze lijken allemaal op elkaar. Smaken doen ze echter totaal anders. Op deze blog staat al een Pompoensoep de luxe  en een Oosterse pompoensoep.

De Pittige pompoensoep hieronder komt uit het boek Danny’s Azië van Danny Jansen. Een heerlijk boek waar ik ontzettend blij mee ben. Wat zo fijn is aan dit boek is dat Danny het zelden bij één gerecht laat. Staat er bijvoorbeeld een vleesgerecht in een recept en dan doet hij er gelijk de bami en een groentegerecht bij. Allemaal even simpel en overheerlijk. Ik vind het een smulboek. Bij deze pittige pompoensoep maakt hij Garnalenwontons. Die krijg je van mij niet want ook zonder die wontons is dit een zeer smakelijke pompoensoep en weer heel anders dan die we al kennen. Bovendien heb je dan een extra reden om het boek te kopen.

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vlees in blokjes. Je hebt 350 gram nodig. Pel en snipper 2 sjalotjes en pers een teentje knoflook. Halveer een rood pepertje, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Nu gaan we in de vijzel dit alles fijnwrijven samen met 1 eetlepel trassi, 125 gram garnalen en een eetlepel kokosmelk.Breng 1,5 liter water aan de kook samen met de helft van de kokosmelk en de garnalenpasta die je net gemaakt hebt. Doe er de pompoenblokjes bij en kook tot ze gaar zijn. Staafmixer in de soep en daarna de resterende kokosmelk erbij.

Heerlijke soep uit een heerlijk boek.

Published by

One thought on “Pittige pompoensoep uit Danny’s Azië

  1. Waarom moet je de pompoen schillen? Ik lees vaak dat dat niet nodig is als je soep maakt. Verder lijkt het me erg lekker, leuke variant op de bekende pompoensoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *