Pittige worteltjes met mosterd

worteltjesmosterd

Puur toeval dat er vandaag Pikante worteltjes op het menu staan. Het was niet de bedoeling om een oranje gerecht te plaatsen. Maar ja, worteltjes zijn nu eenmaal oranje en ik hoop dat ze dat ook blijven. Je moet niet denken aan blauwe worteltjes toch?

Met warme dagen wil je niet altijd echt warm eten. Een aardappelsalade zonder mayonaise en deze pikante worteltjes zijn heel geschikt voor warme zomerdagen. Een gegrild stuk vis of vlees erbij (denk BBQ) en je hebt een uitermate smakelijke maaltijd.
Zowel de aardappelsalade als de worteltjes kun je op kamertemperatuur serveren. Echt warm hoeven deze gerechten niet te zijn.

Een pond worteltjes snijden we in stukjes. We fruiten ze zachtjes in 125 gram boter. Niet bruin laten worden. Echt zachtjes smoren. Na een minuut of 5 doe je er 1 eetlepel bruine suiker bij (rietsuiker mag ook), een mespuntje zout, lekker wat zwarte peper uit de molen, een mespunt chilipoeder en een flinke eetlepel mosterd.
Deksel op de pan en nog een kwartiertje laten stoven. Er mag een scheutje witte wijn bij als dat nodig is.
Als je van sterkte mosterd houdt dan pas op het laatst toevoegen. Mosterd verliest wat van zijn kracht als het meegekookt wordt en is dus sterker van smaak als je het helemaal op het eind pas door de worteltjes roert.

Published by

2 thoughts on “Pittige worteltjes met mosterd

  1. Mjamjamjam, ziet er heerlijk uit Jeanette, en smaakt vast nog lekkerder. En ja, dat van die afvalstoffen is me bekend. Een heel gedoe om ervan af te komen. Maar we gaan dapper door!

  2. Hey there! You are already on Volrecepten.nl and I wonder if you would also like to share your content on the Belgian page. If this sounds good to you, please, visit Volrecepten.be and add your blog through the top blogs section šŸ™‚
    Hope to see you there soon!
    Have a nice day

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *