Rundercurry

rundercurry
Foto van Flickr

Er staan aardig wat curry’s op deze blog en ook al een rundercurry.  Geeft niks. Die andere is wat bewerkelijker want dan moet je een prutje maken. Deze is wat simpeler maar eigenlijk net zo lekker.
Alleen de geur al die door je huis gaat als deze stoof staat te prutten. Zo heerlijk!

Doe eerst alle kruiden bij elkaar in een kommetje. Dan kan het straks allemaal gelijk erbij in de pan.
Kommetje maken met:
1 theelepel koenjit, 1 theelepel garam masala, 1,5 theelepel gemalen koriander, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel (of twee hele kruidnagels), 1 theelepel zout en 1,5 theelepel gemalen komijn.

We snijden 800 gram stoofvlees in grote dobbelstenen en bakken dat aan alle kanten bruin in wat olie. Kan zijn dat je dat in twee keer moet doen. We scheppen het vlees even eruit en doen nog wat olie in de pan als dat nodig is. Vervolgens bakken we een grote fijngesnipperde ui met een in kleine stukjes gesneden knoflookteen. Na een paar minuten doen we er twee heel fijngesneden groene pepers bij (schoongemaakt en zaadjes eruit) en de kruiden die we klaargezet hadden. Even snel ombakken tot het lekker gaat ruiken. Dan het vlees terug in de pan samen met 400 ml runderbouillon en twee eetlepels tomatenpuree.
Kijk even hoeveel bouillon je erbij doet. Het vlees mag net niet helemaal onderstaan.

Nu zachtjes stoven en af en toe omroeren. Na 1,5 uur controleren we of het vlees gaar is en anders nog even geduld. Ook af en toe kijken of er nog wat bouillon bij moet. Maar niet teveel want als het vlees gaar is doen we 150 ml kokosmelk erbij en laten we alles nog even goed doorwarmen.

Serveren met wat fijngesneden platte peterselie, koriander of bosuitje. Erbij witte rijst en zoetzure komkommers.
Overigens is deze curry ook heerlijk met lamsvlees.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *