Salade met gebakken paprika en zoete dressing

saladepaprika

Vroeger was het leven toch een stuk simpeler. Mijn moeder zaliger wist niet beter of sla bij de maaltijd bestond uit sla (verrassing) met eventueel wat komkommer of een ei en een flinke scheut slasaus van Duyvis ofzo. Nooit tomaten want dan at mijn vader het niet. En paprika of blauwe kaas al helemaal niet. Ik mocht in mijn hele jonge jaren graag een prakje maken van gekookte aardappelen en sla met lekker veel van die slasaus. Heerlijk!

Dat is tegenwoordig wel anders. In de supermarkt zie ik kleine doosjes met van alles en nog wat voor over de sla. Zowel de hardware (nootjes, spekjes, pijnboompitten) als de software (sausjes) kun je zo uit de rekken graaien. Terwijl een fijne salade nu juist zo geschikt is om zelf creatief aan de slag te gaan. Gewoon even kijken of er nog dingen op moeten of wellicht zijn er zaken waar je nog maar een klein beetje van hebt die liggen te wachten in de koelkast. Zo kwam deze salade tot stand. Mooie frisse slablaadjes met stukjes blauwe kaas, een fijngesneden lente-uitje, stukjes gekookt ei, groene olijven met piment gehalveerd en een gele paprika. Mag natuurlijk ook een rode of een groene zijn. De paprika werd in stukjes gesneden en even in een klein pannetje gebakken tot hij zacht en gekleurd was. Veel fijner dan een rauwe paprika over de sla.

Een lekkere zoete dressing erover en die maken we uiteraard zelf. Ga eens op zoek naar een mooie zoete azijn of maak een Franse dressing met honing. Wij gebruikten een dikke stroperige vijgenazijn. Een heerlijke dressing begint bij hele goede kwaliteit olie en azijn. Laat je informeren door zaken die er vestand van hebben of ga eerst zelf proeven. Er zijn genoeg bedrijven waar je terecht kunt. Eentje ervan is bijvoorbeeld Foodelicious.

Published by

3 thoughts on “Salade met gebakken paprika en zoete dressing

  1. fijne ervaringdee Culinettel: ook simpele dingen zijn heerlijk, mits uitstekend. kan in de betere supermarkt staan maar even verder kijken dan je neus lang is levert veel genoegen op. is niet voor iedereen weggelegd: kost ambitie (ikwil/ waardeer het), kennis (waar hébben we het nou eigenlijk over), tijd (ik heb héle volle dagen), moeite (pffffff) en € (sorry, uitkering, ik wil graag maar budget..). Dat heeft nou eenmaal niet iedereen…..

    1. Zo is het maar net Elbert. Er wordt door foodbloggers en culischrijvers niet altijd rekening gehouden met de mogelijkheden van hun lezers. Daar mag best eens wat meer aandacht voor zijn. We zijn niet allemaal in de gelegenheid om de hele dag in de keuken te staan en over het budget hebben we het maar helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *