Het is voorjaar en de lange warme zomer bonkt al keihard op de deur. De verse groente vliegt je aan alle kanten om de oren en het is bij uitstek de tijd van het jaar om salades te maken en die vervolgens ook op te eten.
Op de foto een maaltijd zoals wij die in deze tijd van het jaar lekker vinden. Een salade van bleekselderij, appel en nog veel meer, daarbij een heel dun gesneden kipfilet met een korstje van panko en parmezaan en een bietensalade die net even anders is dan anders.
Dat komt door de heel fijngeraspte radijs die de salade een “ping” geeft. Altijd fijn om salades een “ping” te geven.
Voor twee personen snij je het volgende in hele kleine blokjes:
Een kleine ui, een grote gekookte rode biet, een halve komkommer en een appel. Vervolgens rasp je een stuk of 8 grote radijzen (pas op voor je vingers) en die meng je door de rest van de salade samen met een beetje citroensap, een scheutje olie en een klein scheutje zachte azijn. Wij gebruikten mango azijn.
Ook de volgende dag is deze salade nog heerlijk. Misschien zelfs wel nog lekkerder dan op de dag zelf.
Het is en blijft een aanrader om een fijne verzameling olie en azijn te hebben. De juiste olie en azijn kunnen, vooral in een salade, echt een wereld van verschil maken.
Dag Culinette,
Wat verstaat u onder een fijne verzameling olie en azijn? ben zeer benieuwd naar het antwoord.
Groet, Charlotte
Ik zal er binnenkort eens een blogje over schrijven want die vraag krijg ik vaker.
Hallo Jeanette,
Ik sluit me aan bij Charlotte’s vraag: wat is goede olie en azijn? Welke gebruik jij dan?
Groet,
Madelon
Zie mijn antwoord hierboven Madelon. Ik zal erover schrijven.