nov 112010
 

Kip met limoen, curry en kokos

Thai Kitchen Curry Voor alle zekerheid ook maar even een plaatje van de Thaise Curry die ik gebruik. Je hebt namelijk Curry en Curry en je loopt het risico een hele, hele hete Curry tegen te komen. Kan ook weleens lekker zijn maar dat is niet altijd de bedoeling. Deze Thai Kitchen Curry is helemaal niet zo heet en heerlijk in dit gerecht.
Snij kipfilets in repen. Ik neem 1 kipfilet per persoon. Laten we eens uitgaan van 4 kipfilets. Meng die met 1 of 1,5 (naar smaak) eetlepels rode Thai Curry en laat minstens een kwartier staan.
Roerbak daarna de kiprepen tot ze gekleurd zijn en doe er dan het volgende bij: 3 eetlepels (riet)suiker, 4 djeroek peroetblaadjes, beetje geraspte limoenschil, een eetlepel Nam Pla (vissaus) en 250 ml kokosroom.
Laat 20 minuutjes sudderen en op het laatst doe je er 2 eetlepels rijstazijn (witte wijnazijn mag ook) en 3 eetlepels kokosrasp door. Eventueel voor de liefhebbers heel fijngesneden rode pepers erover.
Het is milder dan je denkt en heerlijk van smaak.

De Thai Kitchen Curry kun je niet erg lang bewaren in de koelkast. Alhoewel het altijd langer goed blijft dan er op het potje staat. Maar het is ook heel fijn om een rode pastasaus iets pittiger te maken of b.v. karbonade mee in te smeren. En ik ken iemand die het heel dun op brood smeert en dan met kaas en gekookt ei erop.
Kortom, zo’n klein potje komt heus wel op.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*