Thaise kipcurry met abrikozen en zoete aardappel

kipcurry1

Uiteraard is er altijd wel een pot curry in huis. Deze keer maakten wij iets met Koh Thai rode curry want wij kregen een leuk proefpakketje toegestuurd. Overigens gebruiken wij altijd Koh Thai curry zoals je kunt zien in een blog uit 2010.  En weet je wat heel erg is? Dit recept stond er in 2005 ook al op onder de titel Thaise kipcurry.

Kortom, dit gaat de derde keer worden. Driemaal is scheepsrecht moet je maar denken. Alleen deden we het deze keer ietsje anders en met een onverwacht ingrediënt en dat pakte heel goed uit. Voor twee personen snij je 2 kipfilets in kleine stukjes. Doe die in een kom en schep ze om met twee of drie eetlepels rode curry pasta en laat minstens een half uur staan. De kip wordt een stuk malser als je ze eerst in de curry pasta laat intrekken en je hoeft dan later geen curry meer in de pan erbij te doen. Een grote ui snipperen en die smoren we met drie tenen fijngesneden knoflook in wat olie. Daarbij gaat de kipfilet, een gekneusde stengel citroengras en een paar djeroek poeroetblaadjes, een klein pakje kokosmelk, het sap van een halve limoen en een flinke scheut vissaus. En … nu komt het, een flinke handvol gewelde abrikozen in stukjes. Wij namen er 20. Ik dacht, ik tel ze even voor jullie. De abrikozen hoef je niet zelf te wellen als je gewelde koopt. Heel lekker om de zoete stukjes abrikoos te proeven in zo’n pittig gerecht.

En als extra verrassing deze keer geen rijst erbij maar een puree van zoete aardappel met flink wat grove peper uit de molen. Dat recept doen we een andere keer. Heerlijke combinatie!

Published by

2 thoughts on “Thaise kipcurry met abrikozen en zoete aardappel

  1. Ik heb dit pasgeleden ook gemaakt. Het gekke is, de smaken passen wel goed bij elkaar maar de kleuren niet zo. Daardoor ziet het er niet zo aantrekkelijk uit op je bord. En bovendien mist deze combinatie een ‘bite’. Het is allemaal wat ‘zompig’, zoals mijn man zei. Wat zou je daaraan kunnen doen, denk je?

    1. Dat van die kleuren klopt inderdaad Aartje. De puree kun je maar moeilijk een bite geven. Wat je wel kunt doen is de aardappelen in blokjes door de kipcurry doen en zorgen dat ze net gaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *