Snacks met Oud en Nieuw


Met oud en nieuw geen verfijnde mooie hapjes en snackjes maar happen en snacken die tegen een stootje kunnen. De avond duurt lang en er wordt vaak wat meer gedronken dus een stevige hap is dan welkom.
Ook vuurwerkafstekers lusten vaak wel een hartige hap als ze een uurtje buiten hebben staan knallen. Je ziet dat ook aan de traditionele Oud en Nieuw gerechten. Beetje rondvragen leerde dat veel mensen ragout maken. Uiteraard is de huzarensalade populair. Net als de zalmsalade.
Balletjes gehakt en kippenpootjes/drumsticks doen het ook altijd uitstekend. Ik stel voor dat we de gehaktballetjes verstoppen in een pitabroodje met wat sla en knoflooksaus.
Een beetje pittig gaat er ook altijd in na al die zoete oliebollen en flappen met van alles en nog wat. Dus bakken we ’s middags de uientaart met gorgonzola  en uiteraard zorgen we voor voldoende saucijzenbroodjes voor dummies.

Voor de echte liefhebbers maken we Thaise viskoekjes met Thaise hete saus.
En doe je aan zelf af te bakken stokbrood dan even een klein tipje. Snij het stokbrood voor het afbakken in stukken maar net niet helemaal “door” zodat het wel aan elkaar blijft zitten. Dan afbakken en daarna pas echt doorsnijden. Voordeel is dat je het verse warme brood niet platdrukt met je mes maar mooie stukken krijgt.
Een frisse salade van appel, ui, ei en komkommer is altijd welkom op zo’n vers stukje stokbrood.

Een hele fijne jaarwisseling!

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Snacks met Oud en Nieuw

  1. Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *