nov 292012
 

Alpro Mild & Creamy

Er zijn eet- en drinkdingen waar ik niet zo van hou. Krenten en rozijnen bijvoorbeeld. Behalve in oliebollen. Ja luister eens. Dat kan ik ook niet verklaren. Het is een feit.
Er zijn ook eet- en drinkdingen waar ik heel erg veel van hou. IJskoude melk bijvoorbeeld. En ik hou ook heel erg van yoghurt. Liefst met walnoten en een beetje honing. Vroeger, toen oude mensen nog jonge mensen waren, werd iedereen wijsgemaakt dat melk moest. Een mens kon echt niet zonder melk- of melkproducten. Inmiddels weten we natuurlijk al een hele tijd dat dat nonsense is.

Het gekke is dat we wel steeds vaker het stukje vlees laten staan en boe boe roepen tegen een plofkip maar als het om zuivel gaat denken we soms niet verder na. Behalve als we wel moeten omdat er sprake is van bijv. lactose-intolerantie. En dat is gek want als we nou zo nodig bezig moeten zijn met gezondheid, diervriendelijkheid en lief zijn voor moeder Aarde dan is het niet meer dan vanzelfsprekend om dat ook eens door te trekken richting zuivelproducten en die te vervangen door sojaproducten.

Op de pagina van Alpro Mild & Creamy zie je dat de fabrikant het product uitermate geschikt acht om er een fijn en gezond ontbijt mee te maken. Zolang er geen krenten en rozijnen inzitten ben ik het daar mee eens. En bovendien kun je na het eten van Alpro Mild & Creamy beter zingen. Ik zing namelijk in een koor en die repeteren in de ochtend. Na het eten van koemelkproducten zing je geen noot! Je doet niets anders dan je keel schrapen want koemelkproducten zijn erg slijmopwekkend, bij sojaproducten heb ik dat niet.

Er zijn nog meer heerlijke dingen die je ermee kunt doen. Alpro Mild & Creamy is er in drie smaken. Aardbeien met een vleugje rabarber, of de smaken Vanille en Naturel.
Als ontbijt (maar ook als toetje) is een heel fijngeraspte appel met een handje gehakte walnoten door de Vanille heel lekker.
Een scheut Alpro Mild & Creamy Vanille over een warm stuk appeltaart is ook erg fijn.

En hartig? Ik doe even een paar tips. De Naturel uiteraard heerlijk over een zeer kruidige curryschotel. Lekker fris en romig.
Of een saus als deze: Meng 100 gram Mild & Creamy met 3 eetlepels scherpe mosterd, 1 eetlepel honing en een half kopje heel fijn gesneden verse dille. Heerlijk over zalm in welke vorm dan ook of bij gestoomde witte vis.
Een kommetje Mild & Creamy Naturel mengen met een theelepel kerrie massala. Dat is smullen bij gegrilde kip. Natuurlijk kun je er Tzatziki mee maken. Of de overbekende cocktailsaus voor over de garnalen: Op 4 eetlepels Mild & Creamy neem je 1 eetlepel hot-ketchup en een halve eetlepel whisky. Ook met cognac zeer smakelijk.

Doe de wereld en jezelf eens een plezier met Alpro. Gezond, lekker en goed voor ons allemaal en je kunt gewoon blijven zingen!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*