feb 182006
 

Bouillon Magazine

Wil je eens een los nummer proberen dan kun je op de website van Bouillon Magazine zoeken naar verkoopadressen. Even een proefabonnement voor 2 nummers kan natuurlijk ook. Bouillon Magazine is geen tijdschrift. Als onderschrift krijgt het mee: Cultureel Gastronomisch Magazine. Nu weet ik niet zo goed wat precies de definitie van een Magazine is en in mijn ogen is het gewoon een boek(je) met veel wetenswaardigheden. Een echt bewaarding ook. Je gooit het niet zomaar bij het oud papier. Al was het alleen al vanwege de prijs want die is best even slikken. Edoch, wij gastronomische tiepjes leggen met gemak eenzelfde bedrag op tafel voor een mooie fles wijn en die is de volgende dag op. Zo bekijk ik dat altijd maar. Bouillon is misschien het best te vergelijken met een DikkevanDam in het klein maar dan veel breder in zijn onderwerpen. Of Will Jansen, de hoofdredacteur, de vergelijking met de DikkevanDam op prijs zal stellen laat ik maar even in het midden.
Voorlopig ben ik er al een paar dagen zoet mee en heb ik het nog altijd niet uit en dat wil wat zeggen. Iedere dag lees ik een artikel, aan de keukentafel en onder het genot van een glaasje wijn. Kijk eens op de website wat er zoal in het laatste nummer staat en je weet eigenlijk al gelijk of het wat voor je is of niet. Het enige dat mij stoort aan het laatste (winter)nummer (nee, niet die hierboven) is de cover. De cover is vast heel cultureel en bijzonder maar streelt het oog niet en verkoopt het magazine dus niet. En dat is jammer want de binnenkant is het proeven zeker waard. Laat dus die onzinnige kooktijdschriften deze maand eens in het rek staan van de tijdschriftenwinkel en ga op zoek naar een BM of neem een proefabonnement. Daar heb je veel meer aan.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Bouillon Magazine”

  1. leuke tip! ik ga er binnenkort eens in neuzen bij (boekhandel) Paagman.

  2. Proefabonnementje is altijd leuk!

  3. Maar dan nu even kijken op de website…de cover van het voorjaarsnummer 2006 zal je verpletteren!
    De gedachte achter de cover van het winternummer was, dat dit het idee was van een heel jonge kunstenaar. Dat die cover weer een ander publiek aan zou spreken dan de keuze die we tot dan toe altijd maakten. Dat bleek ook, op beursjes. Soms pakte iemand onmiddellijk naar juist dat winternummer. Het heeft ook wel iets intrigerends. Maar ikzelf pak toch ook eerder naar de kleurige covers. Enfin, kijk eens op de site als je wilt, nu weer een keuze van mij.

    vriendelijke groet,
    Anka Jansen

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*