dec 212010
 

Butterscotch saus

Butterscotchsaus met slagroom. Zo heet hij niet maar daar doet hij me wel altijd aan denken. Hele lieve kat, prachtige kleur en net als zijn baasjes een ontzettende lekkerbek.
We gaan eens een butterscotchsaus maken. Onwaarschijnlijk simpel en heel lekker op van alles en nog wat. Het duurt alles bij elkaar wel 10 minuten om te maken.
Doe 0,8 deciliter slagroom in een pan met dikke bodem en doe er 220 gram bruine suiker, 3 eetlepels lichte stroop en 4 eetlepels (ongeveer 60 gram) roomboter bij.
Zachtjes aan de kook brengen en blijven roeren tot het een dikke en gladde saus is. Dat duurt zo’n 5 minuten. De saus is dan klaar maar we maken het af door er een eetlepel (of twee) drank doorheen te roeren.
Lekker is (donkere) rum maar ook whiskey is prima. Hoeft niet, mag wel.
En wat doen wij met butterscotchsaus? Over ijs, over pannenkoekjes bij het kerstontbijt en over cake met slagroom. Of we eten als toetje mooie rijpe peren met deze saus en pecannoten en dan een mooi stukje blauwe kaas ernaast.
Nog eentje waar je misschien niet aan denkt. Koffie met slagroom en over die slagroom een eetlepel butterscotchsaus. En ken je die van die bitterkoekjes met perziken uit blik? Die lagen naast elkaar in een platte schaal.
En toen klopte de kok 5 deciliter crème fraîche (4 potjes) met 100 gram fijne tafelsuiker en dat streek hij over de bitterkoekjes/perziken. En daar ging die butterscotchsaus overheen en vervolgens ging de schaal een paar uurtjes de koelkast in.
Daarna aten de gasten dit gerecht al dotterend op.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Butterscotchsaus met ….”

  1. Lijkt mij heerlijk die Butterscotchsaus van jou. Ga ik ook eens maken en dan over ijs…hmmmmm!

  2. hmmmmm is weer een heeeerlijk verhaal, maar ook een heerlijke saus lijkt me zo….. ga het zeker proberen!!

  3. De saus was perfect over het ijs, bedankt voor het recept!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*