okt 172012
 

Zo klaar dit. Fluitje van een cent. Knabbel de babbel de bak bak bak en klaar ben je.
Zet de oven op 200 graden. Meng 375 gram zelfrijzend bakmeel met 2 volle eetlepels geraspte parmezaanse kaas, een theelepel gedroogde kruiden naar keuze (tijm, italiaanse kruiden, basilicum, oregano etc) en een flinke eetlepel fijngehakte verse peterselie.
Als het goed gemengd is doe je er 2,5 deciliter melk bij zodat je een stevig deeg krijgt. Als het nodig is nog piepklein scheutje melk erbij doen. Beetje bloem op het werkblad en het deeg even kort maar stevig kneden tot het glad is.
Uitrollen tot een rechthoek van zo’n 30 x 10 cm en in 12 repen snijden. Paar eetlepels boter smelten in een pannetje en daarmee de repen dik insmeren en ze naast elkaar op de bakplaat leggen.
Bestrooien met nog wat parmezaan (hoeveelheid naar keuze) en in 20/25 minuten goudbruin bakken.

Variaties: probeer steeds andere kruiden of wat te denken van een mespuntje piment c.q. chilipoeder. Roer wat pittige mosterd door de gesmolten boter voor je de deegrepen insmeert. Flink wat knoflook door de boter is ook fijn.
Heerlijk bij soep maar gewoon zo opknabbelen of bij een voorgerecht is ook niet verkeerd.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  9 reacties aan “Parmezaanbroodjes”

 1. Lekker!
  (Iedereen weet toch wel dat zelfrijzend bakmeel niets anders is dan bloem met wat bakzout?)

  • Dat zal toch wel? 100 gram patentbloem op 1 theelepel bakpoeder is hetzelfde. Eigenlijk doe ik dat altijd maar voor het gemak hier zelfrijzend bakmeel gebruikt.

 2. Dat zelfrijzend bakmeel bloem met bakpoeder is, was mij bekend. Maar de verhouding niet. Dus deze informatie is voor mij wel nuttig. Dank.

 3. Klinkt lekker! Dat kneden, kan dat ook met een bakmachine en hoe lang kneed je het brood ongeveer?

  • Tuurlijk kan dat ook met een bakmachine. Maar ik denk dat het met de hand sneller is en je hoeft dan niet je bakmachine schoon te maken. Kneden tot je ziet dat het een mooi gelijkmatig glad deeg is. De tijd maakt niet zoveel uit.

 4. bij mij kwamen ze niet omhoog, bleven platte koekjes, ook lekker, maar waarschijnlijk niet de bedoeling
  op de foto zien ze er als echte broodjes uit, bij mij waren het meer kletskoppen

 5. Geen boter of olie en/of eitje erdoorheen???

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*