mrt 022006
 

Risottotaart

Met risotto kun je meer. Vooral als je gasten aan tafel hebt is dit een geweldig gerecht want je kunt een heleboel vooraf doen. Voor 6 personen (maar 4 kan ook want de taartpunten warm je de volgende dag op in de magnetron als lunch) bak je 450 prei in hele dunne ringen gesneden in wat olie. Als het glazig is, na zo’n 10 minuten, pan van het vuur en af laten koelen. Vervolgens bak je een gesnipperde ui met wat knoflook in boter en voeg je daar na een paar minuten 225 gram risottorijst aan toe. Doe er 1,5 dl witte wijn bij en laat dat door de rijst opgenomen worden. Langzaam maar zeker doe je er 4,5 dl kruidenbouillon bij. Steeds een beetje tot het opgenomen is door de rijst. Na zo’n 20 tot 25 minuten is de risotto klaar en roer je er de prei door. Tot hier zet je het gerecht klaar tot de gasten komen. Oven op 200 graden. Klop 3 eieren los en meng die door de risotto samen met 50 gram geraspte parmezaan, 50 gram crème fraîche en 2 eetlepels fijngehakte peterselie. Schep het mengsel in een ingevette springvorm van 20 cm en strijk het glad. Nog een klein klontje boter hier en daar erop en een handje geraspte kaas en dan in de oven. Na zo’n 25 minuten is het bruin en warm. Op een grote schaal laten glijden en serveren met een groene salade, boontjes of broccoli. En dan maar duimen dat er nog een puntje overblijft voor de volgende dag.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Risottotaart”

  1. Nou daar blijft niks van over,jeetje wat een apart gerecht zeg.

  2. Ben je weblog al enkele weken aan het lezen en jammie!!!
    Je hebt er een fan bij.

  3. jij bent verslavender voor mij dan teletekst en ook andere eetsites.
    geniet al watertandend erg van je bijna dagelijkse recepten.

  4. ooohhh. hoe durf je!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*