dec 292012
 
rookworst

Foto vond ik op Pinterest

Met oud en nieuw geen verfijnde mooie hapjes en snackjes maar happen en snacken die tegen een stootje kunnen. De avond duurt lang en er wordt vaak wat meer gedronken dus een stevige hap is dan welkom.
Ook vuurwerkafstekers lusten vaak wel een hartige hap als ze een uurtje buiten hebben staan knallen. Je ziet dat ook aan de traditionele Oud en Nieuw gerechten. Beetje rondvragen leerde dat veel mensen ragout maken. Uiteraard is de huzarensalade populair. Net als de zalmsalade.
Balletjes gehakt en kippenpootjes/drumsticks doen het ook altijd uitstekend. Ik stel voor dat we de gehaktballetjes verstoppen in een pitabroodje met wat sla en knoflooksaus.
Een beetje sambalpittig gaat er ook altijd in na al die zoete oliebollen en flappen met van alles en nog wat. Dus bakken we ’s middags de pittige gehakttaart  en uiteraard zorgen we voor voldoende saucijzenbroodjes voor dummies.

Op de foto hierboven zie je een leuk idee. Als cocktailprikker nemen we een pepsel. Rookworst die vacuum verpakt is hoef je niet eerst in een warm bad te vertroetelen. Die kun je zo aan plakjes snijden. Pepsel door de helft en met de scherpe kant in de plakjes steken.
En doe je aan zelf af te bakken stokbrood dan even een klein tipje. Snij het stokbrood voor het afbakken in stukken maar net niet helemaal “door” zodat het wel aan elkaar blijft zitten. Dan afbakken en daarna pas echt doorsnijden. Voordeel is dat je het verse warme brood niet platdrukt met je mes maar mooie stukken krijgt.
Een frisse salade van appel, ui, ei en komkommer is altijd welkom op zo’n vers stukje stokbrood.

Een hele fijne jaarwisseling!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Snacks met Oud en Nieuw”

  1. Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

  2. Een mooi, gezond en zinderend 2018

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*