apr 092013
 

pastavenkeltonijn

Meer dan heerlijke en vooral simpele pasta is dit. Je hebt wel een keukenmachine of staafmixer met zo’n klein bakje nodig want we gaan iets tot hele kleine stukjes hakken.
En wel een venkelknol. Nou vooruit, als het echt niet anders kan dan zo klein mogelijk snijden met een mes. De smaak van de venkel gaat uitstekend samen met tonijn en in dit geval nemen we tonijn uit blik.
Voor vier personen neem je een grote venkelknol met lekker vers groen eraan. Snij deze in grove stukken en dan fijnmalen (inclusief het groen dus) samen met twee teentjes knoflook.
Blikje tonijn op olie. Die olie giet je in een pan en daar smoor je die venkelprut zachtjes in. Eventueel doe je er nog wat gewone olie bij. Als de venkel na een minuutje of 5 zacht is doen we de tonijn erbij.
Nu moet je kiezen of je de tonijn/venkelsaus wat sauseriger maakt door er groentebouillon bij te doen of een flinke scheut room. Pfffff, ik zou niet weten welke ik zou nemen.
Ondertussen heb je 350/375 gram spaghetti al dente gekookt en die schep je uit het kookwater en hup! in de tonijn/venkelsaus.
Je kunt, als dat nodig is, altijd nog een paar lepels spaghettikookwater toevoegen of eventueel nog wat room.
Eenmaal op je bord lekker grove verse zwarte peper erover malen en uiteraard parmezaan.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Spaghetti met saus van venkel en tonijn”

  1. Kijk, dát is nou eens “venkel-maar-dan-lekker”. En wat die sausige toevoeging betreft. Effe proeven, dan merk je wat het lekkerste matcht. Ik denk dat het room wordt.
    Loei makkelijk en lekker lijkt me.
    Groeten
    Pink

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*