apr 262007
 

Tagliatelle met zalm en asperges

Nee, nee, nee, de foto hierboven hoort niet bij dit stukje. Want zo zag het er helemaal niet uit die kant-en-klaar bak van Appie. Ik koos de maaltijd Tagliatelli met zalm en asperges in dille/roomsaus. Pure opoffering om de nieuwe rubriek: “Uitgeprobeerd” op te starten. En dat ga ik dus echt niet iedere dag doen. Het is maar dat jullie het weten. Maar een beetje experimenteren en uitproberen is goed voor een mens. Dan weet je weer even waarom je die zooi eigenlijk nooit eet.
Het was een flauwe hap met heel veel, heel dunne saus. Eenmaal op het bord dacht ik: “dit noemen wij nou soep.” Gelukkig zijn ze er straks weer die verse asperges en dan is een maaltijd als deze in een handomdraai gemaakt.
Verse asperges (groen of wit) in kleine stukjes snijden, gaarkoken en apart zetten. Tagliatelli al dente en afgieten. In een pannetje heb je ondertussen een potje crème fraîche warm gemaakt en daar gaat een flinke hand verse dille doorheen. Dit mengsel doe je, samen met de asperges en flink wat fijngesneden gerookte zalm door de tagliatelli en dan nog even doorwarmen. Klaar ben je. Mooie witte wijn erbij en vervolgens hard lachen als je bij Appie diezelfde schotel in het kant-en-klaar vak ziet staan.
Je kunt het uiteraard ook maken met asperges uit blik maar dan wel afgieten. Anders krijg je ook van die soep.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Tagliatelli met zalm en asperges”

  1. Dat vind ik nou behoorlijk dapper van je! Waarom ga je zulk soort maaltijden proberen? Probeer toch leuke (nieuwe) dingen uit de delicatessenzaak en vertel ons wat je ermee kunt. Zoals truffelolie. o.i.d.

  2. Ook dat ga ik doen Yvonnep. Maar soms moet er echt een waarschuwing voor zo’n soepje tussendoor. 😉

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*