jan 102006
 

Tuna Cassarole

In mijn verzameling kookboeken zitten natuurlijk ook bijzondere exemplaren. Zoals het kookboek met Amerikaanse recepten uit de periode 1920-1950. De gekste dingen staan erin om over de plaatjes maar helemaal niet te spreken. Een typisch Amerikaans gerecht is Tuna Casserole. Ze maken het nog altijd alhoewel er tegenwoordig vaak gekookte pasta doorheen gaat. Dit is echter het originele recept en het is nog niet eens gek. Zeer geschikt om kinderen aan het koken te krijgen.
Meng 1 blikje champignoncrèmesoep met een half kopje melk en roer daar doorheen: twee blikjes tonijn uit olie (uitgelekt), 2 fijngesneden hardgekookte eieren, en 1 grote kop doperwten (ontdooid). Dan 20 minuten in de oven op 190 graden. Maak een flinke hand chips of corneflakes klein en kruimel die eroverheen. Dan nog 10 minuutjes terug in de oven. Eten met aardappelpuree of pasta. Dat noemen ze nou Comfort food.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*