jun 232011
 

Viscurry uit de oven Oh Oh, dit was me toch een fijne ovenschotel. Dit recept komt uit de geweldige culinaire scheurkalender 2011 van Karin Luiten en Onno Kleyn. Aangezien ik vrijwel altijd alles op mijn eigen wijze doe (dat is iets anders dan eigenwijs!) werd het toch nog mijn eigen schotel.
Met meer saus in een iets andere verhouding dan in het originele recept. Garnalen erbij en geen peultjes maar wat meer sperzieboontjes.
Ovenschaal invetten en een rode paprika in reepjes snijden en daar de bodem mee bedekken. Erop 200 (250/300) gram net gaar gekookte sperzieboontjes. Dan een stuk of 10/15 grote ongekookte garnalen en als top twee stukken witvis.
Saus maken van 3 eetlepels groene Thaise currypasta met een half blik kokosmelk (ongeveer 100 ml) en een heel blik tomatenblokjes inclusief het vocht. Giet de saus over de vis/groente en zet, afgedekt met alufolie, in een oven van 200 graden. Na een kwartier folie eraf en nog een kwartier terugzetten.
Het was echt overheerlijk en wat ons betreft voor twee personen!

Voor de nieuwsgierigen hier de hoeveelheden en ingrediënten uit de culinaire scheurkalender en dat is dan voor vier personen.
400 gram witvis, 100 gram haricots verts, 100 gram peultjes, 1 rode paprika, 3 el Thaise groene currypasta, 1 blik (400 gram) tomatenblokjes, 200 ml kokosmelk.
Bereiding hetzelfde als hierboven. Eroverheen verse koriander of peterselie.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Viscurry uit de oven”

  1. O help…………… wat weer verschrikkelijk lekker……………..
    Binnenkort twee (eet)gasten dus ik houd jouw hoeveelheden strikt aan! 🙂

    Als je ’n liefhebber van vis bent, ben je nu verkocht!

  2. Ga morgen lekker jouw recept doen… euhm, eigenlijk vandaag. 🙂

  3. Mijn twee gasten werd er één en de schotel was leeg………….
    Het was ’n gezellige, eetgrage gast. 🙂

    VURRUKKULLUK!!

    Het uitgeprinte recept is meegenomen, zegt genoeg.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*